Dreadlock extensions

Dreadlock extensions


Hvad er dreadlock-extensions?

Dreadlock exensions kan laves af syntetiske kanekalonfibre, uld eller andre materialer.


Forberedelse

Dit eget hår skal mindst være 6-8 cm langt for at dreadsne kan installeres pænt og helst ikke længere end dreadsne.
Du skal komme med renvasket og helt tørt hår. Vask gerne håret to gange i shampoo uden balsam, kur og produkter. Du skal ikke glatte håret før påsætning.

Mængde og stil

Et dread-sæt består af omkring 45-70 double ended dreadextensions, som lægges dobbelt, så der kommer omkring 90-140 dreads i dit hår. Antallet afhænger af tykkelsene af dreadsne, din hårtype og det ønskede resultat.
Man kan også lave single ended dreads, som har en løkke ved roden. Det giver en del mindre volumen og installationen kræver dobbelt så lang tid, da der skal omkring det dobbelte andtal single ended i forhold til double ended for at dække et helt hoved.

Man kan med fordel mixe de to typer, for masser af fylde i underhåret og nemmere styling på toppen af hovedet og omkring ansigtet.

Eller masser af fylde på toppen med mindre i siderne og nakken. De kan kombineres på flere måder.
Hvis du ønsker et meget naturligt resultat, så anvendes 40-50 single ended dreads for at efterligne naturlige ægte dreads.

 
Påsætningsmetode

Dread-extensions flettes ind i dit eget hår, og fastgøres med små stærke elastikker. Dit eget hår tager ikke skade af det. Hvis dit hår er meget langt, kan man lave en omvinklende fletning, som er stivere og kortere. Alternativt kan man flette 2-3 cm ved roden og lave en løs fletning ved siden af, der hænger sammen med dreadsne. Det giver et mixet look.

 
Varighed

Dreads kan sidde i omkring 8-10 uger, hvor efter udvoksningen er blevet så stor, at det ikke er pænt længere. Desuden vil det løse hår i udvoksningen have stor risiko for at filtre sammen. Når dreadsne skal ud, klippes elastikken der fæstner fletningen der holder dreaden på plads, over og fletningen løsnes og dreaden glider ud. Håret skal gennembørstes for løse hår inden du vasker det, for at de løse hår ikke filtrer sammen.

 
Vask og pleje

Du kan sagtens gå i bad med dread-extensions, men de bliver meget tunge og er længe om at tørre. Hvis du får behov for at vaske din hovedbund, kan du lave en mild sæbeopløsning og skylle hovedbunden, eller evt en opløsning af teatree-oil og vaske med. Det er vigtigt, at du skyller helt fri for sæberester, da det eller vil kunne klø. Alternativt kan man helt udgå sæbe og bare vaske med vand.

Vi sælger en særlig shampoo til dreadlocks som anbefales.

Hvis dine dreads er lavet af uld, bliver de meget tunge af vand og er længe om at tørre. Uld er et selvrensende materialer og har ikke behov for så meget vask.
Desuden anbefales Refreshing Spray til hovedbunden, der er et plejemiddel af naturlige økoveganske ingredienser, der stimulerer hovedbunden der gør at hovedbunden ikke fedter, så hårvask kan udsættes. Den er fugtgivende til hovedbunden, så du ikke får skæl og tørre flager. Den er kløestillende og lindrende pga essensielle olier. Den kan med fordel stilles i køleskabet hvis der er behov for ekstra opfriskning.

 

Gener og ubehag

Der er enkelte, der reagerer på det øgede træk på hårsækkene, og det skal man være opmærksom på. Det er helt almindeligt, at det klør lidt i hovedbunden i starten. Lad med at klø med neglene og flå i dreadsne. Dub i stedet med flad hånd hvor det klør og brug en Refreshing spray, så ofte du har brug for det.
De første nætter kan det også være lidt underligt at sove på, men det vænner man sig hurtigt til. Lige når dreadsne er blevet påsat kan man få lidt "ondt i håret" ligesom hvis man har haft en stram hestehale i. Det er fordi, der strækkes i hårsækkene pga af den uvante tyngde. Det kan lette at sætte håret lidt op eller tage smertestillende håndkøbsmedicin.

Der er nogle, der oplever små knopper i hovedbunden, som skyldes det uvante træk på hårsækkene. Det er ikke farligt, men kan klø og være generende. Det kan lindres med en opløsning af vand og et par dråber tea tree oil, som vil rense op og hele de små sår/knopper. Hvis man har fået kløet i knopperne med uvaskede negle, så kan der komme lidt sår - det kan lindres med klorhexidin.

Nogle kræver det lidt tilvænning og de kan havde dreadsne på en uge eller 10 dage første gang. Derefter en uges pause og så forlænge tiden et par gange, så man til sidst kan klare en 8-10 uger uden problemer.

 

Aftagning

Når de tages ud, skal dit eget hår gennembørstes grundigt, og du må ikke blive forskrækket over hårtabet. Normalt taber man 50-100 hår om dagen, og da de ikke kan komme ud af installationen, bliver det til en masse hår, der skal af på een gang. Det ser voldsomt ud, men dit hår bliver på ingen måde skadet af det.
De fleste fjerne selv dreadsne: Klip elastikkerne forsigtigt over (pas på ikke at klippe i hår eller dreads). Vikl fletningen op og løsn forsigtigt håret ved roden hvis det er filtret. Børst altid en tot ud ad gangen, så de løse hår kommer ud. Brug evt balsam eller balsam spray.
Når alle dreads er taget ud, kan du gennembørste det igen og derefter gå i bad. Vask håret to gange i shampoo og brug evt balsam og en wet brush.
Du vil opleve at du stadig har løse hår når du går i bad.
Vent med at børste håret til det er helt tørt igen efter vask.


Hair Envy - extensions clinique

CVR: 35347534