Cold fusion

Cold fusion


Hvad er cold fusion?

Cold fusion-extensions er en metode, der har vundet frem over de senste år, da det er en meget skånsom metode, der ikke bruger lim, varme eller kemikalier.

Cold fusion, er en "tot for tot-metode", der vil sige, at man påsætter en extensionstot til en tot af ens eget hår.

Det giver naturlig bevægelse i håret, og det er nemt at style, da håret er fordelt jævnt.

 

Totterne er samlet i en lille binding af keratin, som er et protein, der naturligt findes i hår og negle, og som er formet som en enden på et snørrebånd. Totterne fæstnes ved at man trækker totter af ens eget hår gennem en micro ring og monterer totten i ringen, der klemmes sammen og holder extensionstotten på plads.

Man kan opleve at der ind i mellem tabes en extensions-tot. Det er helt normalt, at man taber enkelte totter, og man kan altid bede om at få dem påsat igen.

 

Hvad er micro rings?

Micro rings, er de små ringe, der bruges til at fæstne extensions-totterne.

Ringene er meget lette og de er lakeret til at matche hårfarven.

Der findes to typer micro rings:

Den mest brugte er lavet af aluminium med en beskyttende silikonering på indersiden. Silikonen vil både beskytte håret og forhindre at totterne glider ned.

Alternativt bruges en micro tube, som er lavet af kobber. Den er lidt smallere og lidt længere, men er blødere metal og kan derfor være et godt alternativ, hvor det ikke er muligt at bruge silkoneforede micro rings, eller hvis der opleves allergi overfor metallet i micro rings.

Håret trækkes gennem micro ringen, og extensionstotten monteres i ringen, der klemmes sammen med en speciel extensionstang.

 

Hvor længe holder cold fusion-extensions?

Extensions efter cold fusion-metoden kan sidde i ca 3 måneder afhængigt af hvor hurtigt dit eget hår vokser og hvor meget det har tendens til at filtre.

Hold øje med din udgroning og læg mærke til når det begynder at hænge og hvis der er tegn på at udgroningen filtrer.

Afhængig af hvilken kvalitet du har valgt, og hvor godt du plejer dit hår, kan cold fusion totter genbruges flere gange. Cold fusion kan gen-påsættes samme dag, som du har fået dem fjernet, men det anbefales at holde en lille pause for at få børstet alle de løse hår ud og give hovedbunden lidt ro.

 

Hvordan fjernes cold fusion?

Micro ringene fjernes ved at bruge en speciel extensionstang til fjernelse af micro rings. Man åbner ringene og extensionstotten og ringen glider nemt ud. Der er ingen kemikalier eller andre ting efterladt i håret.

De hår, der naturligt har været fældet i perioden, vil også være bundet i micro ringen, og vil derfor falde med ud, nrå man fjerner extensions. Det vil opleves som at man taber en masse hår, men disse er naturligt fældet i perioden. Normalt fælder man 50-100 hår om dagen, så efter 3 måneder bliver det til en del hår, der skal ud på en gang.

Man kan selv fjerne extensions med en smykketang, men vær opmærksom på ikke at krølle ringene sammen ved at klemme skævt.

 

Forberedelser før påsætning af cold fusion?

Før påsætning af  cold fusion-extensions, skal du vaske dit hår i en dybte-rensende shampoo uden residualier (det vil sige, en shampoo, der ikke efterlader nogen form for produkt i dit hår).

Det vil sikre, at påsætningen er mest holdbar, og at man undgår at totterne glider ud.

Ens eget hår må aldrig være ny-klippet med mindre man har fortalt sin frisør at man skal have en klipning forberedt til extensions. Nyklippet hår vil give en unaturlig overgang mellem eget hår og extensions.

Hvis dit hår er klippet lige over i spidserne, er det en god ide at få tyndet spidserne ud og etageklippet håret. Der vil være en let tilklipning af extensions efter påsætning, men en meget kantet og skarp frisure vil gøre tot for tot-metoderne et uegnet valg.

 

Hvorfor vælge cold fusion?

Metoden har efterhånden været på markedet en del år, og er udviklet for af få en mere skånsom påsætningsmetode end de hidtidige.

Cold fusion skader ikke håret mere end brug af hårnåle, og der er ingen lim, varme eller kemikalier. Det er en ren mekanisk proces.

Cold fusion giver en meget holdbar påsætning, men ved meget fint eller meget lyst hår, kan det være en udfordirng at skjule de små micro rings ved opsætning af håret.

Cold fusion er særlig egnet til normalt og kraftigt hår.

Hair Envy - extensions clinique

CVR: 35347534